dieta lecznicza rozdzielna co to znaczy
Co znaczy Dieta lecznicza i rozdzielna?. Co to jest odżywiać się w nienaturalny sposób, co.

Czy pomocne?

Dieta lecznicza i rozdzielna

Definicja z ang. Diet and therapeutic distributive, z niem. Ernährung und therapeutische distributive.

Autor (autorzy):
Szczegóły wydania: Aba, Warszawa 2005, wyd. 1, Oprawa: miękka foliowana,200 str., Wymiary: 145 x 205 mm , Waga: 0.27 kg
Zagadnienia: dieta lecznicza rozdzielna
ISBN: ISBN 83-88872-66-4
Opis: We współczesnym społeczeństwie praktycznie wszyscy zaczęli odżywiać się w nienaturalny sposób, co doprowadziło do pojawienia się licznych chorób cywilizacyjnych. W pierwszej kolejności to otyłość, nadmiar tłuszczu we krwi, nadciśnienie tętnicze, cukrzyca, podagra i próchnica zębów. Gdyż pokarm stał się niewłaściwy dla ludzkiego organizmu, pojawiło się sporo chorób układu odpornościowego, częste infekcje, przeziębienia i alergie. Brak w pokarmie enzymów, witamin, naturalnych struktur spowodował zaburzenia samopoczucia, zaburzenia czynnościowe i psychowegetatywne, depresje, zaparcia, reumatyzm i nowotwory. To wielka liczba chorób, od których możemy się uwolnić stosując prawidłowe odżywianie. W tej książce porozmawiamy o tym, jak dzięki odżywiania odzyskać utracone zdrowie. G. P. MAŁACHOW jest znanym autorem wielu książek o naturalnych metodach uzdrawiania i samoleczenia. Jego książki są wysoko cenione na całym świecie. Łączny nakład opublikowanych poprzez niego wydawnictw już dawno przekroczył 20 mln egzemplarzy.
Spis treści:
  • Wstęp do nauki o odżywianiu Powody chorób a odżywianie
  • Rozdział 1. Twórcy prawidłowego odżywiania i ich zalecenia
  • Rozdział 2. Zastosowanie świeżo wyciśniętych soków w diecie leczniczej Mieszanki soków oczyszczających i regenerujących organizm O czym należy koniecznie pamiętać stosując świeże soki roślinne Lista receptur soków wg N. Walkera Choroby i wykorzystywanie świeżych soków Choroby powiązane z zanieczyszczeniem środowiska wewnętrznego organizmu Choroby sercowo-naczyniowe Choroby narządów trawienia i nerek Różnorodne nowotwory Choroby oczu Choroby skóry Choroby tkanki łącznej i stawów Choroby narządów płciowych Choroby układu nerwowego Choroby przemiany materii
  • Rozdział 3. Dieta rozdzielna z punktu widzenia leczniczo-uzdrawiającego Podstawowe systemy lecznicze diety rozdzielnej Objaśnienie typowych właściwości diety rozdzielnej Fizjologia trawienia skrobi Fizjologia trawienia białka Kliniczne dowody efektywności diety rozdzielnej
  • Rozdział 4. Praktyka diety rozdzielnej Dziesięć zaleceń diety rozdzielnej dla osób chorych Zalecenia do przygotowania pokarmu z zachowaniem jego cennych właściwości biologicznych Usunięcie azotanów Naczynia do przygotowywania zdrowej żywności Napoje Jak prawidłowo zaparzać herbatę Picie płynów Przyprawy dla zdrowej kuchni Sporządzanie surówek Zachowanie zwiększonych wartości odżywczych przy przygotowaniu pierwszych dań Zalecenia do układania dziennego jadłospisu dla ludzi chorych i dla zdrowych Dni przejściowe i dni ścisłej diety odchudzającej Twardy wariant oczyszczenia wg N. Walkera Miękki wariant oczyszczenia wg H. Haya Dieta rozdzielna dla osób chcących schudnąć Dodatkowe porady dla naturalnego odchudzania Zakończenie

Czym jest znaczenie w Słownik na D .