dieta chorobach serca co to znaczy
Co znaczy Dieta w chorobach serca?. Co to jest jeść, mając określone dolegliwości sercowe. Stosując.

Czy pomocne?

Dieta w chorobach serca

Definicja z ang. Diet in heart disease, z niem. Ernährung bei Herzkrankheiten.

Autor (autorzy):
Szczegóły wydania: KDC, Warszawa 2002, wyd. 1, Oprawa: miękka foliowana,263 str., Wymiary: 140 x 205 mm , Waga: 0.35 kg
Zagadnienia: dieta chorobach serca
ISBN: ISBN 83-88729-86-1
Opis: Poradnik odpowiada na istotne pytanie, ile i co powinniśmy jeść, mając określone dolegliwości sercowe. Stosując dietę przedstawioną w książce, jesteśmy w stanie efektywnie uchronić się przed rozwojem miażdżycy i choroby zakrzepowej. Część pierwsza książki wyjaśnia zagadnienia medyczne powiązane z chorobami serca i naczyń krwionośnych. Część druga poświęcona jest doborowi właściwej dla danego organizmu diety. Ułatwiają to testy sprawdzające twój stan zdrowia i zapotrzebowanie na określone witaminy i składniki pokarmowe. Aczkolwiek odpowiednia dieta jest tylko jednym z przedmiotów poprawy stanu zdrowia, należy pamiętać, iż TO, CO JEMY, decyduje o tym, JAK ŻYJEMY, jak funkcjonuje nasz organizm.
Spis treści:
  • Część I. O BUDOWIE NASZEGO CIAŁA, CHOROBACH SERCA I ODŻYWIANIU 1. Twój układ krążenia 2. Biochemiczne właściwości tłuszczów 3. Miażdżyca tętnic 4. Zaburzenia metabolizmu tłuszczów 5. Nadciśnienie tętnicze 6. Homocysteinemia 7. Niewydolność mięśnia sercowego 8. Zespół x
  • Część II. PLANOWANIE DIETY 9. Na dobry początek 10. Planowanie diety podstawowej 11. Dieta regeneracyjna 12. Dieta niskotłuszczowa 13. Dieta w nadciśnieniu 14. Dieta w niewydolności krążenia
  • Część III. Bonus Leksykon Indeks

Czym jest znaczenie w Słownik na D .