Przeciwutleniacze w żywności - aspekty zdrowotne, technologiczne, molekularne i analityczne
Definicja z ang. Antioxidants in food - health aspects, technology, molecular and analytical, z niem. Antioxidantien in Lebensmitteln - gesundheitliche Aspekte, Technik, molekularen und analytische.
Autor (autorzy) Przeciwutleniacze w żywności - aspekty zdrowotne, technologiczne, molekularne i analityczne: | Włodzimierz Grajek |
Szczegóły wydania Przeciwutleniacze w żywności - aspekty zdrowotne, technologiczne, molekularne i analityczne: | Wydawnictwo Naukowo-Techniczne, Warszawa 2007, wyd. 1, Oprawa: miękka foliowana,584 str., Wymiary: 165 x 235 mm , Waga: 0.91 kg |
Zagadnienia w Przeciwutleniacze w żywności - aspekty zdrowotne, technologiczne, molekularne i analityczne: | przeciwskazania, przeciwutleniacze żywności, skutk |
ISBN Przeciwutleniacze w żywności - aspekty zdrowotne, technologiczne, molekularne i analityczne: | ISBN 83-204-3277-0 |
Opis Przeciwutleniacze w żywności - aspekty zdrowotne, technologiczne, molekularne i analityczne: | Niezaprzeczalnym osiągnięciem nauki jest uznanie metody żywienia za jeden z najważniejszych czynników decydujących o stanie zdrowia, występowaniu określonych chorób, a również umożliwiających zapobieganie wielu schorzeniom przez jego modyfikację. W książce Przeciwutleniacze w żywności. Aspekty zdrowotne, technologiczne, molekularne i analityczne w sposób interesujący i komunikatywny autorzy opisali skomplikowane zagadnienia powiązane z występowaniem i przemianami związków o właściwościach przeciwutleniających w złożonym ''łańcuchu żywieniowym''. Przedstawili problematykę dotyczącą aktywnych reaktywnych form tlenu i stresu oksydacyjnego jako powody chorób, występowania w żywności naturalnych przeciwutleniaczy, ich stabilności w procesie produkcji i przechowywania żywności, wchłaniania w przewodzie pokarmowym, a ponadto ochronnego działania przeciwutleniaczy przed inicjacją i rozwojem chorób nowotworowych i chorób układu krążenia. Zasygnalizowali również związki pomiędzy żywieniem a ekspresją genów i tym samym regulacją metabolizmu na poziomie molekularnym. To niespotykane w literaturze polskiej, a również unikatowe w skali światowej opracowanie jest adresowane do szerokiego grona odbiorców: pracowników naukowych uczelni medycznych, lekarzy, producentów żywności, żywieniowców, dietetyków, a również technologów żywności, biotechnologów, mikrobiologów, pracowników ochrony środowiska i do studentów wymienionych kierunków. |
Spis treści Przeciwutleniacze w żywności - aspekty zdrowotne, technologiczne, molekularne i analityczne: |
|
- Definicja Pielęgniarstwo Geriatryczne:
- Co to jest skierowana do wykwalifikowanego personelu pielęgnacyjnego, a również do wszystkich sprawujących opiekę nad osobami w podeszłym wieku. Kluczowe zagadnienia poruszane w tym podręczniku to pielęgnacja przeciwutleniacze w żywności - aspekty zdrowotne, technologiczne, molekularne i analityczne co znaczy.
- Definicja Praca Socjalna W Środowisku Zamieszkania:
- Co to jest książek pozwalających poznać ewolucję środowiskowej pomocy społecznej i ukazujących środowisko zamieszkania jako pkt. zainteresowań socjologii i polityki społecznej. Niewątpliwym walorem jest przeciwutleniacze w żywności - aspekty zdrowotne, technologiczne, molekularne i analityczne krzyżówka.
- Definicja Psychoterapia - Praktyka. Podręcznik Akademicki.:
- Co to jest akademicki książka. Autorzy przedstawiają podstawowe i specyficzne szkoły terapeutyczne, dokonując wszechstronnej analizy zjawisk zachodzących w toku psychoterapii i dotyczących różnych zaburzeń przeciwutleniacze w żywności - aspekty zdrowotne, technologiczne, molekularne i analityczne co to jest.
- Definicja Pielęgnacja Niemowlęcia:
- Co to jest niemowlęcia'' jest poradnikiem dla młodych rodziców. Porady tutaj zawarte pozwolą zachować spokój w wielu przypadkach i cieszyć się chwilami spędzonymi z dzieckiem. Karmienie piersią, przygotowywanie przeciwutleniacze w żywności - aspekty zdrowotne, technologiczne, molekularne i analityczne słownik.
- Definicja Prognoza Terminu Porodu I Stanu Noworodka:
- Co to jest przeciwutleniacze w żywności - aspekty zdrowotne, technologiczne, molekularne i analityczne czym jest.
Czym jest znaczenie w Słownik na P .