żywienie człowieka zdrowego co to znaczy
Co znaczy Żywienie człowieka zdrowego i chorego. Co to jest człowieka - Podstawy nauki o żywieniu.

Czy pomocne?

Żywienie człowieka zdrowego i chorego

Definicja z ang. Human Nutrition healthy and sick, z niem. Humanernährung gesund und krank.

Autor (autorzy) Żywienie człowieka zdrowego i chorego:
Szczegóły wydania Żywienie człowieka zdrowego i chorego: Wydawnictwo Naukowe PWN, Warszawa 2003, wyd. 1, Oprawa: miękka foliowana,340 str., Wymiary: 170 x 245 mm , Waga: 0.53 kg
Zagadnienia w Żywienie człowieka zdrowego i chorego: przeciwskazania, żywienie człowieka zdrowego, skutk
ISBN Żywienie człowieka zdrowego i chorego: ISBN 83-01-13091-1
Opis Żywienie człowieka zdrowego i chorego: Niniejszy tom jest kontynuacją pierwszej części Żywienia człowieka - Podstawy nauki o żywieniu pod red. Jana Gawęckiego i Lecha Hryniewieckiego (PWN, 1998). Książka, napisany poprzez grono znakomitych specjalistów w dziedzinie żywienia i klinicystów zajmujących się problematyką żywieniową, zawiera nowocześnie zaprezentowaną współczesną wiedzę na temat: • zasad i praktycznych wskazań co do właściwego żywienia w różnych okresach życia (niemowlęta i dzieci, dorośli zależnie od aktywności fizycznej, kobiety ciężarne, osoby starsze); • roli żywienia w etiopatologii, profilaktyce i leczeniu najczęściej występujących chorób, jak niedożywienie i otyłość, jadłowstręt i bulimia, choroby metaboliczne (cukrzy; dna, hiperlipidemie), choroby układu krążenia, pokarmowego i in., od patologii wieku dziecięcego do osteoporozy; • organizacyjnych, technicznych i instytucjonalnych sposobów zaspokajania potrzeb pokarmowych chorego człowieka. Na szczególną uwagę zasługują rozdziały dotyczące: • żywienia pozajelitowego i dojelitowego, • obustronnie ujętej interakcji leków z żywnością. Podręcznik jest przeznaczona dla studentów medycyny i uczelni rolniczych, którzy kształcą się w dziedzinie żywienia człowieka, a również dla osób praktycznie zajmujących się tym zagadnieniem - lekarzy; dietetyków, technologów żywności i planujących żywienie w szpitalach, sanatoriach i domach opieki społecznej.
Spis treści Żywienie człowieka zdrowego i chorego:
  • 9. Praktyczne wskazówki do prawidłowego żywienia w różnych okresach życia
  • 10. Rola żywienia w profilaktyce i leczeniu chorób
  • 11. Żywienie pozajelitowe i dojelitowe
  • 12. Praktyczne wskazówki do żywienia człowieka chorego
Definicja Zastosowanie Układu 10-20 W Rozmieszczaniu Elektrod Do EEG:
Co to jest żywienie człowieka zdrowego i chorego co znaczy.
Definicja Zawroty Głowy:
Co to jest jedna z najczęstszych dolegliwości człowieka. Czasem jest sygnałem niegroźnych zaburzeń, nieraz jednak - na szczęście rzadziej - poważnej i niebezpiecznej choroby. Z racji na brak precyzji w żywienie człowieka zdrowego i chorego krzyżówka.
Definicja Zbiór Wybranych Określeń I Rozpoznań Używanych W Chirurgii Stomatologicznej:
Co to jest żywienie człowieka zdrowego i chorego co to jest.
Definicja Zakrzepica I Zaburzenia Hemostazy - Rozstrzygające Decyzje Kliniczne:
Co to jest dwudziestu lat dokonano znacznego postępu w diagnostyce, leczeniu i profilaktyce zakrzepicy i zaburzeń hemostazy. Licznymi problemami dotyczącymi wymienionych schorzeń zajmują się dzisiaj żywienie człowieka zdrowego i chorego słownik.
Definicja Zdrowie Publiczne W Krajach Europejskich. Wybrane Zagadnienia Etyczne:
Co to jest podręcznik jest wartościowym i wykazującym cechy oryginalności opracowaniem przybliżającym czytelnikowi różnice w europejskich systemach opieki zdrowotnej w kontekście roli i znaczenia zdrowia żywienie człowieka zdrowego i chorego czym jest.

Czym jest znaczenie w Słownik na Z .

  • Dodano:
  • Autor: