Żywność a zdrowie i prawo
Definicja z ang. Food and health and law, z niem. Ernährung und Gesundheit und Recht.
Autor (autorzy) Żywność a zdrowie i prawo: | Henryk Gertig , Grażyna Duda |
Szczegóły wydania Żywność a zdrowie i prawo: | Wydawnictwo Lekarskie PZWL, Warszawa 2004, wyd. 2, Oprawa: miękka foliowana,339 str., Wymiary: 165 x 235 mm , Waga: 0.60 kg |
Zagadnienia w Żywność a zdrowie i prawo: | przeciwskazania, żywność zdrowie prawo, skutk |
ISBN Żywność a zdrowie i prawo: | ISBN 83-200-3043-9 |
Opis Żywność a zdrowie i prawo: | O AUTORZE Prof. dr hab. Henryk Gertig - wieloletni kierownik Katedry i Zakładu Bromatologii Wydziału Farmaceutycznego AM. im. K. Marcinkowskiego w Poznaniu, organizator i długoletni przewodniczący Komisji Higieny Żywności i Żywienia Komitetu Żywienia Człowieka PAN i członek honorowy Polskiego Towarzystwa Nauk Żywieniowych. Przedmiotem jego zainteresowań naukowych jest jakość zdrowotna żywności, problematyka ustawodawstwa żywnościowego i jego harmonizacja z ustawodawstwem państw UE. Jest autorem 170 prac naukowych, monografii i podręczników. Dr hab. Grażyna Duda - współautor rozdziałów VII i IX - jest pracownikiem Katedry i Zakładu Bromatologii Akademii Medycznej im. K. Marcinkowskiego. O KSIĄŻCE Wydanie II, zmienione i uzupełnione, obejmuje problematykę związaną z czynnikami determinującymi jakość zdrowotną żywności i ich wpływ na zdrowie człowieka w świetle obowiązującego ustawodawstwa żywnościowego Polski i UE. Wiele miejsca poświęcono wymaganiom stawianym środkom spożywczym na drodze od producenta do konsumenta i odpowiednim regulacjom prawnym. Ważnym zagadnieniem omówionym w publikacji jest nadzór określonych inspekcji sanitarnych i weterynaryjnych i innych służb związanych z kontrolą jakości żywienia. Książka przeznaczony jest dla studentów akademii medycznych (wydziały farmacji i nauki o żywieniu), rolniczych i ekonomicznych. Może zainteresować także producentów, eksporterów i importerów żywności, którzy znajdą w nim wskazówki, jakie warunki muszą spełniać środki spożywcze o wspólnych parametrach jakościowych, i pracowników stacji sanitarno-epidemiologicznych i innych służb związanych z nadzorem i kontrolą jakości żywności. |
Spis treści Żywność a zdrowie i prawo: |
|
- Definicja Zaburzenia Lękowe - Modele Kliniczne I Techniki Terapeutyczne:
- Co to jest podręcznik przedstawia opis i psychologiczną analizę zaburzeń lękowych – zaburzeń niezwykle powszechnych, dokuczliwych i kosztownych. Skierowana jest do psychologów klinicznych, studentów żywność a zdrowie i prawo co znaczy.
- Definicja Żywność Wygodna I Żywność Funkcjonalna:
- Co to jest poświęcona technologii coraz powszechniej stosowanej żywności wygodnej i żywności funkcjonalnej, która umożliwia szybkie przygotowanie potraw bądź uszlachetnienie potraw gotowych. Po wprowadzeniu w żywność a zdrowie i prawo krzyżówka.
- Definicja ZDROWIE MENEDŻERA - Psychologiczne Ramy Dla Relacji: Styl Życia A Zdrowie I Choroba:
- Co to jest menedżera treści dotyczą zagadnień stylu życia jednostki w ujęciu psychologicznym i jego związków ze zdrowiem i chorobą. Szczególną uwagę zwrócono na te zagadnienia stylu życia, które wpływają na żywność a zdrowie i prawo co to jest.
- Definicja Z Nim Się Nie Bawię! O Odrzuceniu I Wykluczeniu Z Grupy:
- Co to jest dziecko do zaakceptowania faktu, iż ludzie różnią się pomiędzy sobą? Jak mu pomóc, gdy nie może się odnaleźć w nowym otoczeniu i staje się samotnikiem? Jak je wspierać w rozwijaniu pewności siebie żywność a zdrowie i prawo słownik.
- Definicja Żylaki I Choroby Żył:
- Co to jest co czwarty mężczyzna w populacjach europejskich cierpią na żylaki i choroby żył. Razem z wiekiem ryzyko zachorowań wzrasta. Istnieje jednak sposobność zapobiegania i wydatnego wspomagania leczenia żywność a zdrowie i prawo czym jest.
Czym jest znaczenie w Słownik na Z .