Żywność a zdrowie i prawo
Definicja z ang. Food and health and law, z niem. Ernährung und Gesundheit und Recht.
Autor (autorzy) Żywność a zdrowie i prawo: | Henryk Gertig , Grażyna Duda |
Szczegóły wydania Żywność a zdrowie i prawo: | Wydawnictwo Lekarskie PZWL, Warszawa 2004, wyd. 2, Oprawa: miękka foliowana,339 str., Wymiary: 165 x 235 mm , Waga: 0.60 kg |
Zagadnienia w Żywność a zdrowie i prawo: | przeciwskazania, żywność zdrowie prawo, skutk |
ISBN Żywność a zdrowie i prawo: | ISBN 83-200-3043-9 |
Opis Żywność a zdrowie i prawo: | O AUTORZE Prof. dr hab. Henryk Gertig - wieloletni kierownik Katedry i Zakładu Bromatologii Wydziału Farmaceutycznego AM. im. K. Marcinkowskiego w Poznaniu, organizator i długoletni przewodniczący Komisji Higieny Żywności i Żywienia Komitetu Żywienia Człowieka PAN i członek honorowy Polskiego Towarzystwa Nauk Żywieniowych. Przedmiotem jego zainteresowań naukowych jest jakość zdrowotna żywności, problematyka ustawodawstwa żywnościowego i jego harmonizacja z ustawodawstwem państw UE. Jest autorem 170 prac naukowych, monografii i podręczników. Dr hab. Grażyna Duda - współautor rozdziałów VII i IX - jest pracownikiem Katedry i Zakładu Bromatologii Akademii Medycznej im. K. Marcinkowskiego. O KSIĄŻCE Wydanie II, zmienione i uzupełnione, obejmuje problematykę związaną z czynnikami determinującymi jakość zdrowotną żywności i ich wpływ na zdrowie człowieka w świetle obowiązującego ustawodawstwa żywnościowego Polski i UE. Wiele miejsca poświęcono wymaganiom stawianym środkom spożywczym na drodze od producenta do konsumenta i odpowiednim regulacjom prawnym. Ważnym zagadnieniem omówionym w publikacji jest nadzór określonych inspekcji sanitarnych i weterynaryjnych i innych służb związanych z kontrolą jakości żywienia. Książka przeznaczony jest dla studentów akademii medycznych (wydziały farmacji i nauki o żywieniu), rolniczych i ekonomicznych. Może zainteresować także producentów, eksporterów i importerów żywności, którzy znajdą w nim wskazówki, jakie warunki muszą spełniać środki spożywcze o wspólnych parametrach jakościowych, i pracowników stacji sanitarno-epidemiologicznych i innych służb związanych z nadzorem i kontrolą jakości żywności. |
Spis treści Żywność a zdrowie i prawo: |
|
- Definicja Zioła Na Przeziębienie, Astmę, Zapalenie Zatok I Inne Dolegliwości Układu Oddechowego:
- Co to jest oddechowego są zawsze dokuczliwe, niezależnie od tego, czy tj. niebezpieczna astma, czy tylko niegroźny katar. Prócz bezpośredniego leczenia istotne jest zwyczajnie łagodzenie objawów. W obu żywność a zdrowie i prawo co znaczy.
- Definicja Zdrowie Publiczne. Podręcznik Dla Studentów I Absolwentów Wydziałów Pielęgniarstwa I Nauk O Zdrowiu Akademii Medycznych:
- Co to jest to podręcznik (książka) kierowana do studentów Wydziału Pielęgniarstwa i Nauk o Zdrowiu: pielęgniarek i położnych, kształconych na poziomie 3-letnich studiów licencjackich. Podstawą teoretyczną żywność a zdrowie i prawo krzyżówka.
- Definicja Zakażenia Grzybicze - Wybrane Zagadnienia:
- Co to jest żywność a zdrowie i prawo co to jest.
- Definicja Zagadki Seksu - Tajemnice Naszego Niezwykłego I Wspaniałego Seksu:
- Co to jest skarbnica wiedzy zarówno naukowej, jak i łatwo przyswajalnej. Zawiera mnóstwo odpowiedzi na liczne pytania - poważne i bardziej zabawne. A wszystko to kręci się wokół tajemnic niezwykłej seksualności żywność a zdrowie i prawo słownik.
- Definicja Zakażenia Układu Moczowego:
- Co to jest stanowi zwarte kompendium wiedzy na temat zakażeń układu moczowego. Jej przemyślany i logicznie zaprogramowany układ wiedzie czytelnika od podstawowych określeń, przez omówienie czynników żywność a zdrowie i prawo czym jest.
Czym jest znaczenie w Słownik na Z .