Atlas wybranych drobnoustrojów ważnych w technologii żywności
Definicja z ang. Atlas of selected microorganisms important in food technology, z niem. Atlas ausgewählter Mikroorganismen wichtig in der Lebensmitteltechnologie.
Autor (autorzy) Atlas wybranych drobnoustrojów ważnych w technologii żywności: | Eugeniusz Sobczak |
Szczegóły wydania Atlas wybranych drobnoustrojów ważnych w technologii żywności: | SGGW, Warszawa 2004, wyd. 1, Oprawa: miękka foliowana,88 str., Wymiary: 170 x 240 mm , Waga: 0.28 kg |
Zagadnienia w Atlas wybranych drobnoustrojów ważnych w technologii żywności: | przeciwskazania, atlas wybranych, skutk |
ISBN Atlas wybranych drobnoustrojów ważnych w technologii żywności: | ISBN 83-7244-522-2 |
Opis Atlas wybranych drobnoustrojów ważnych w technologii żywności: | Niniejszy Atlas przeznaczony jest dla studentów kierunku technologia żywności i żywienie człowieka studiów dziennych, zaocznych i wieczorowych realizowanych na wydziałach Technologii Żywności, Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji i Międzywydziałowym Studium Biotechnologii i Międzywydziałowym Studium Towaroznawstwa SGGW, a również dla studentów innych kierunków i uczelni, gdzie program nauczania obejmuje zagadnienia mikrobiologiczne. Celem tego opracowania jest uzupełnienie wykładów, jak także ćwiczeń z zakresu mikrobiologii ogólnej i żywności, co ma pomóc studentom w lepszym zrozumieniu przerabianego materiału. W opracowaniu przedstawiono ogólne schematy budowy elektronowych mikroskopów, przy użyciu których wykonano zdjęcia i mikrofotografie badanych drobnoustrojów. Następnie zaprezentowano morfologię wybranych pleśni, drożdży i bakterii wykorzystywanych w technologii żywności albo spotykanych jako typowe zanieczyszczenia mikrobiologiczne żywności. Na licznych mikrofotografiach (w bardzo sporym powiększeniu) przedstawiono ważniejsze struktury wewnątrzkomórkowe tych organizmów, niezauważalne w obserwacjach przy użyciu zwykłego mikroskopu optycznego. Zdjęcia uzupełniono aktualną systematyką wybranych grup drobnoustrojów. Autorzy mają nadzieję, iż niniejsze opracowanie przyczyni się do lepszego poznania morfologii drobnoustrojów, metody ich rozmnażania i umożliwi lepsze zrozumienie niektórych przemian zachodzących w żywności pod wpływem rozwoju tych organizmów. |
Spis treści Atlas wybranych drobnoustrojów ważnych w technologii żywności: |
|
- Definicja Atopowe Zapalenie Skóry:
- Co to jest prezentuje aktualny stan wiedzy z tak ważnego tematu, jakim jest atopowe zapalenie skóry , zawiera wiele danych klinicznych i podstawowe wiadomości z zakresu patomechanizmu chorób. Niezwykle cenne w atlas wybranych drobnoustrojów ważnych w technologii żywności co znaczy.
- Definicja Apteka Na Topie:
- Co to jest pacjenta Telewizja, prasa, internet: dzięki nowoczesnym technologiom Państwa pacjenci mają dostęp do informacji z dziedziny ochrony zdrowia. Jednak prawdziwą i profesjonalną poradę pacjenci znajdą atlas wybranych drobnoustrojów ważnych w technologii żywności krzyżówka.
- Definicja Analiza Marzeń Sennych - Seminaria:
- Co to jest listopada 1928 roku Jung rozpoczął seminarium poświęcone analizie marzeń sennych. Do końca 1930 roku uczestnicy zajęć spotykali się co tydzień. Spotkania odbywały się w każdą środę przed południem w atlas wybranych drobnoustrojów ważnych w technologii żywności co to jest.
- Definicja Alergia Zawodowa U Pracowników Służby Zdrowia:
- Co to jest personelu medycznego występuje sporo czynników o mocnym działaniu alergizującym, będących powodem uczuleń zawodowych, częstokroć o ciężkim a nawet zagrażającym życiu przebiegu. W ostatnim atlas wybranych drobnoustrojów ważnych w technologii żywności słownik.
- Definicja Anatomiczne Mianownictwo Weterynaryjne (Łacińskie - Polskie - Angielskie):
- Co to jest podręcznikach anatomii weterynaryjnej stosowano nazwy oparte głównie na mianownictwie bazylejskim (BNA) z uzupełnieniem nazw dla swoistych struktur organizmu zwierzęcego. Było ono źródłem atlas wybranych drobnoustrojów ważnych w technologii żywności czym jest.
Czym jest znaczenie w Słownik na A .