maltoza co to znaczy
Czym jest MALTOZA. Medycyna glukozy połączonych wiązaniem L-1,4-glikozydowym. Pośredni wytwór.

Czy pomocne?

Co to jest MALTOZA

Co oznacza MALTOZA: (cukier słodowy) - dwucukier redukujący zbudowany z reszt → glukozy połączonych wiązaniem L-1,4-glikozydowym. Pośredni wytwór rozkładu skrobi i glikogenu; obok → laktozy i → sacharozy jeden z dwucukrów w najwyższym stopniu rozpowszechnionych w przyrodzie; u niektórych roślin występuje w stanie wolnym.
Definicja MIKROSKOP ELEKTRONOWY:
Co to jest pozwalający uzyskać zwiększenia powyżej 1500 razy (nawet do 50 tys.) dzięki zastosowaniu strumieni elektronów o mniejszej niż światło długości fali. Odmiana m.e. pozwalająca obserwować powierzchnie maltoza co znaczy.
Definicja MIÓD:
Co to jest naturalny, słodki wytwór spożywczy produkowany poprzez pszczoły z nektaru kwiatowego i spadzi maltoza krzyżówka.
Definicja MUCYNA:
Co to jest mieszanina białek i węglowodanów występująca w ślinie i nadająca jej śluzowaty charakter, dzięki czemu masa pokarmowa zyskuje spoistość i może być łatwo przesuwana wzdłuż przewodu pokarmowego maltoza co to jest.
Definicja MERYSTEMY:
Co to jest u roślin: tkanki zbudowane z niezróżnicowanych komórek, zdolnych do podziałów. Kluczową funkcją m. jest kontynuacja wzrostu rośliny. M. położone są na wierzchołkach wzrostu pędu i korzenia (m maltoza słownik.
Definicja MIOMERY:
Co to jest w zarodkach bezkręgowców: metamerycznie ułożone segmenty mięśniowe. U pierścienic i bezczaszkowców zachowują się poprzez całe życie maltoza czym jest.

Czym jest MALTOZA znaczenie na Słownik na M .

  • Dodano:
  • Autor: