Co to jest MALTOZA
Co oznacza MALTOZA:
(cukier słodowy) - dwucukier redukujący zbudowany z reszt → glukozy połączonych wiązaniem L-1,4-glikozydowym. Pośredni wytwór rozkładu skrobi i glikogenu; obok → laktozy i → sacharozy jeden z dwucukrów w najwyższym stopniu rozpowszechnionych w przyrodzie; u niektórych roślin występuje w stanie wolnym.
- Definicja MIKROSKOP ELEKTRONOWY:
- Co to jest pozwalający uzyskać zwiększenia powyżej 1500 razy (nawet do 50 tys.) dzięki zastosowaniu strumieni elektronów o mniejszej niż światło długości fali. Odmiana m.e. pozwalająca obserwować powierzchnie maltoza co znaczy.
- Definicja MIÓD:
- Co to jest naturalny, słodki wytwór spożywczy produkowany poprzez pszczoły z nektaru kwiatowego i spadzi maltoza krzyżówka.
- Definicja MUCYNA:
- Co to jest mieszanina białek i węglowodanów występująca w ślinie i nadająca jej śluzowaty charakter, dzięki czemu masa pokarmowa zyskuje spoistość i może być łatwo przesuwana wzdłuż przewodu pokarmowego maltoza co to jest.
- Definicja MERYSTEMY:
- Co to jest u roślin: tkanki zbudowane z niezróżnicowanych komórek, zdolnych do podziałów. Kluczową funkcją m. jest kontynuacja wzrostu rośliny. M. położone są na wierzchołkach wzrostu pędu i korzenia (m maltoza słownik.
- Definicja MIOMERY:
- Co to jest w zarodkach bezkręgowców: metamerycznie ułożone segmenty mięśniowe. U pierścienic i bezczaszkowców zachowują się poprzez całe życie maltoza czym jest.
Czym jest MALTOZA znaczenie na Słownik na M .